achtergrondplaatje

Goede Doelen

Iedere keer wanneer je een pakket geeft via KrijgdeKleertjes, gaat er 25 cent naar een goed doel. Je kunt bij je aanmelding als lid kiezen uit vier goede doelen.

 

De doelen waaruit je kan kiezen, zijn bepaald door een stemming onder onze volgers tussen acht genomineerde doelen.

 

De doelen die je kunt steunen:

 

Stichting KanjerGuusje steunt projecten die de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn: beter speelgoed in kinderziekenhuizen, jeugdkampen voor kinderen met kanker.

 

 

 

 

Stichting Petite Cobi biedt kinderen in Senegal een gezonde toekomst. Medische zorg is in Nederland voor alle kinderen gratis beschikbaar, maar in Senegal moet elke behandeling vooraf betaald worden. Veel gezinnen kunnen daarom medische kosten niet betalen en krijgen zieke kinderen geen hulp. Stichting Petite Cobi helpt door medicatie en behandeling voor zieke en/of ondervoede kinderen te financieren, zoals Marie op de foto. Ook bouwen we een consultatiebureau in de aangrenzende dorpen Terokh/Yendane om de gezondheidszorg dichter bij te brengen.
 

 

 

Stichting Amigos de Potosí. Opgericht om mijnwerkers en schoolkinderen in Potosí (stad op 4090 m in Bolivia) te ondersteunen. Ze willen bereiken dat er geen kinderen meer in de mijnen werken en dat men er een beter bestaan krijgt. De kleinschalige projecten worden bedacht en ontwikkeld door de Bolivianen zelf. Ze investeren in onderwijs (o.a. computers, sanitair) en stimuleren kinderen tot het volgen van onderwijs. 

Voor meer informatie kun je de website of de facebook pagina van de stichting bezoeken. Bekijk ook hun animatiefilmpje.

 

 

Stichting WeesKind. Stichting Wees Kind biedt onderdak aan een groep kinderen in kindertehuis Los Pinos in Peru en zorgt ervoor dat ze voeding & kleding, onderwijs en (medische) zorg krijgen. Nadat de kinderen hun middelbare school hebben afgerond kunnen ze doorstuderen. Daarnaast ondersteunt de stichting de opzet en exploitatie van 4 eetlokalen, waar dagelijks voor bijna vierhonderd arme kinderen maaltijden worden bereid en activiteiten worden georganiseerd.