achtergrondplaatje

persberichten


Kinderkleding ruilen in Utrecht: KrijgdeKleertjes start ‘lokale ruilpunten’ 
Utrecht

 

3 maart 2017

Iedere ouder herkent wel het probleem dat kinderen zo hard groeien dat hun kleding steeds maar weer te klein blijkt. KrijgdeKleertjes lost dat op door ouders onderling kleding te laten ruilen bij ‘lokale ruilpunten’, in een wijkcentrum of gewoon bij iemand thuis. KrijgdeKleertjes wil graag lokale ruilpunten in de stad Utrecht starten. Daarom zoekt het initiatief locaties die een ruilpunt zouden willen hosten en vrijwilligers die zich zouden willen inzetten. 


 

Steeds meer ouders ruilen hun kinderkleding. Logisch, want kinderen groeien, maar hun kleren niet. KrijgdeKleertjes is een stichting die ouders die fan zijn van ruilen bij elkaar brengt. Dat gebeurt online via een website waar inmiddels bijna 5000 mensen uit heel Nederland lid van zijn. Daarnaast is KrijgdeKleertjes de motor achter ruilen in je buurt via de lokale ruilpunten.

 

Een lokaal ruilpunt is een plek om kinderkleding die over is in te leveren en in ruil weer wat nieuws uit te kiezen. Dat gebeurt op maandelijkse of tweewekelijkse ruilmomenten. Vrijwilligers draaien de ruilpunten. Dat kan vanuit huis, maar een ruilpunt runnen vanuit een buurtcentrum, sportkantine of andere locatie kan ook.

 

Inmiddels zijn er 20 ruilpunten in heel Nederland. In de stad Utrecht zit momenteel één ruilpunt. Dat is niet veel voor deze stad die zo groot en duurzaam is. De vrijwilligers achter KrijgdeKleertjes willen dat veranderen en in de stad 5 nieuwe ruilpunten opzetten. Om dat te bereiken zijn ze op zoek naar medestanders en trekken ze de komende maanden de stad in. Zo gaat de stichting bijvoorbeeld ruilen op de Stadhuisbrug in het centrum van de stad.

 

KrijgdeKleertjes komt graag in contact met mensen die zich zouden willen inzetten voor een lokaal ruilpunt. Wie vrijwilliger wordt doet waardevolle ervaring op en leert veel mensen kennen in de omgeving. Cerian van Gestel runde een tijd in Bunnik een ruilpunt: “Ik vond het erg gezellig om te doen. Wat ik ook merkte is dat het goed voelt om je in te zetten voor je buurt. Je hebt veel steun aan het netwerk van al bestaande ruilpunten.” Wie interesse heeft kan op www.KrijgdeKleertjes.nl/startenruilpunt meer informatie vinden.



 

Daarnaast komt de stichting graag in contact met locaties - bv een wijkcentrum, consultatiebureau, kinderopvang, school of sportkantine - die mogelijk een ruilpunt zouden willen hosten. Voor locaties betekent dit een toeloop van een gemengde groep jonge ouders. Mailen kan naar Noeky Karreman, coördinator ruilpunten Utrecht via noeky@krijgdekleertjes.nl. 


 

KrijgdeKleertjes.nl bestaat nu vier jaar en is een vrijwillig initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht. Ze willen mensen met elkaar in contact brengen en daarnaast een bijdrage leveren aan het klimaat. Ruilen zorgt ervoor dat de kleding niet meer in de prullenbak belandt. Het hergebruik spaart grondstoffen en is daarmee goed voor het klimaat. KrijgdeKleertjes is een non-profit stichting en heeft geen winstoogmerk.

 

 


Website voor kinderspullen blijft groeien als kool

Utrecht, 27 januari 2016

 

Via de ruilsite KrijgdeKleertjes.nl ruilen ouders pakketten met kleertjes en speelgoed. Vandaag werd de 4000e ouder lid. De leden zijn mensen uit heel Nederland die hun kinderspullen een tweede leven geven. Inmiddels zijn 4000 pakketten geruild. Naast online ruilen kunnen ouders ook ‘live’ ruilen bij 15 lokale ruilpunten. Een enorm succes! Goed voor het klimaat en goed voor elkaar. KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht die zich vrijwillig inzetten. 

 

Wat doe je met de shirtjes waar je kind niet meer in past? Die kun je ruilen via KrijgdeKleertjes.nl. De ruilsite KrijgdeKleertjes.nl draait nu drie jaar. Ouders kunnen via de site pakketten met kinderspullen aan elkaar doorgeven. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte. En het slaat aan. Vandaag is een nieuwe mijlpaal bereikt: 4000 leden. En er zijn 4000 pakketten met kleding en speelgoed van eigenaar gewisseld. Mensen brachten pakketten bij elkaar langs of verstuurden dozen met kinderspullen met de post naar hun nieuwe bestemming.

 

Via KrijgdeKleertjes.nl ruilen ouders kleding, speelgoed en andere kinderspullen als wipstoeltjes, flesjes en kinderboeken. Het is ook mogelijk om via de ruilsite grote-mensen-maten te ruilen. Wie toch voor de kinderen op de site rondsnuffelt kan dan meteen kijken of er ook iets voor de ouder bijzit.

 

Wie niet toe komt aan het online zetten van spullen kan terecht bij steeds meer plekken om ‘live’ te ruilen. Inmiddels zijn er 15 ‘ruilpunten’ in het hele land. Een ruilpunt is een plek om kinderkleertjes die over zijn in te leveren en in ruil weer wat nieuws uit te kiezen. Soms bij een vrijwilliger thuis, soms in een buurtcentrum.

 

De 4000 leden van KrijgdeKleertjes.nl komen uit heel Nederland. De redenen om mee te doen met het ruilen zijn divers. Ruilen is gezellig en voordelig. Maar ruilen is ook goed voor het klimaat: textiel - en dus kleding - kost heel veel energie, pesticiden en water om te maken.

 

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders. Annunziata en Cerian uit Bunnik, Annelinde uit Utrecht en Tessie uit de Bilt. Ze zetten zich vrijwillig in omdat ruilen goed voor het klimaat is en goed voor elkaar. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk.

 


2 jaar ruilen zorgt voor hergebruik 5000 kilo kleding

Bunnik, 3 december 2014 - 

De ruilsite KrijgdeKleertjes.nl bestaat op 12 december 2014 twee jaar. Het is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. In twee jaar tijd zijn er 2600 pakketten met kleertjes en speelgoed van eigenaar verwisseld. Hierdoor kreeg 5000 kilo aan kleertjes een tweede leven. Om de tweede verjaardag van de website te vieren krijgen mensen die lid worden op 12-12 een gratis ruilstrip.

 

Via KrijgdeKleertjes.nl ruilen ouders kleding en speelgoed waar hun kinderen te groot voor zijn geworden tegen een pakket met spullen die wel bij hun kinderen passen. Ruilen is superleuk en goed voor de portemonnee. Maar het is ook goed voor het klimaat: textiel - en dus kleding - kost heel veel energie, pesticiden en water om te maken.

 

In Nederland danken mensen gemiddeld 13 kilo textiel per persoon af. Ongeveer twee derde daarvan gaat de prullenbak in. Cerian van Gestel, initiatiefnemer van KrijgdeKleertjes “Textiel is een waardevolle grondstof, zo zonde als dat in de prullenbak belandt. Door te ruilen geven we het een tweede leven. Via KrijgdeKleertjes is nu al 5000 kilo textiel opnieuw gebruikt, 36.800 kleertjes! Als je dat allemaal aan een waslijn zou uithangen zou je een lijn kunnen spannen van Zeist naar Nieuwegein!”

 

Wie jarig is, tracteert

Op vrijdag 12 december 2014 bestaat KrijgdeKleertjes.nl precies twee jaar. Om de verjaardag te vieren krijgt iedereen die op 12-12-14 lid wordt van KrijgdeKleertjes.nl gratis een ruilstrip. Hiermee kun je als lid gratis een pakket bestellen. De actie geldt vanaf 12 uur ‘s nachts tot 12 uur ‘s nachts.
 

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders. Annunziata en Cerian uit Bunnik, Annelinde uit Utrecht en Tessie uit de Bilt. Ze zetten het vrijwillig op omdat ruilen goed voor het klimaat is en goed voor de portemonnee. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk.
 


KrijgdeKleertjes.nl in de race voor ‘Groenste Utrechter van 2014’

11-09-2014
De ruilsite KrijgdeKleertjes.nl is een van de tien genomineerden voor de titel ‘de Groenste Utrechter 2014’. Het Utrechtse publiek bepaalt samen met een jury wie uiteindelijk de titel krijgt. RTV Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) organiseren deze wedstrijd.

 

Afgelopen weken riepen RTV Utrecht en de NMU het publiek op om voorstellen te doen voor de ‘Groenste Utrechter’. Ze selecteerden uit de voorstellen tien uiteenlopende genomineerden. De groene initiatieven hebben te maken met isolatie, zonne-energie, duurzame mobiliteit, delen van goederen, verminderen van CO2 uitstoot etc. Op www.degroeneutrechter.nl staan ze op een rij.

 

KrijgdeKleertjes.nl is een van de genomineerden. Via deze website ruilen duizenden ouders uit heel Nederland onderling kinderspullen. Het is een initiatief van de Utrechtse moeders Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie. Omdat ruilen leuk en duurzaam is.
De moeders zijn erg trots op hun nominatie.

Cerian van Gestel : “Het is super dat we bij de 10 ‘groenste’ projecten van Utrecht horen. Zo’n nominatie levert weer extra energie om ons - naast gezin en werk - vrijwillig te blijven inzetten voor KrijgdeKleertjes.nl. De prijs winnen zou natuurlijk de kers op de taart zijn!”

 

Tot 27 september kan het Utrechts publiek op www.degroeneutrechter.nl stemmen op hun favoriet. Dit leidt tot een top drie. Een ervaren jury met onder andere oud minister Jacqueline Cramer selecteert uit die top drie de nummer één. Het televisieprogramma Van Graszaad tot Zonnecel op RTV Utrecht maakt de winnaar bekend. De winnaar ontvangt een geldbedrag voor zijn initiatief en mag zich de Groenste Utrechter van 2014 noemen.

 

Sinds 12 december 2012 is de website www.krijgdekleertjes.nl online. De site groeit als kool. Sinds de start zijn er al ruim 2000 pakketten van eigenaar verwisseld. In het aanbod staan op dit moment 600 pakketten. Deelname is gratis. Voor elke ruil betaal je zo’n 2 euro voor beheer en onderhoud van de site. 50 cent daarvan gaat naar een goed doel.

 


Persbericht, Bunnik 9 juli 2014

KrijgdeKleertjes start in Bunnik met eerste ‘buurtruilpunten’

 

KrijgdeKleertjes.nl is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Al 2500 ouders door heel Nederland ruilen via de site pakketten met kinderspullen. Om nog meer spullen een tweede leven te geven start KrijgdeKleertjes nu in Bunnik met de eerste ‘buurtruilpunten’. Wie kinderkleding overheeft kan deze hier langsbrengen. Vrijwilligers zetten de kleding dan online in het aanbod.

 

Bij Krijgdekleertjes.nl ruilen ouders kinderspullen. De leden bieden pakketten van kleding of speelgoed aan en kiezen in ruil hiervoor uit het hele aanbod op de site een pakket dat bij hun kind past. Dus wie een baby heeft die groeit als kool en peuter wordt, kan iemand blij maken met babyspulletjes en zelf iets uitzoeken bij de peuterspullen.

 

Al 2500 ouders in heel Nederland doen mee met KrijgdeKleertjes. Toch horen de initiatiefnemers geregeld dat mensen maar niet toe komen aan het online zetten van hun spullen. Zonde natuurlijk, want hoe meer spullen een tweede leven krijgen hoe beter! Voor deze mensen biedt KrijgdeKleertjes nu een oplossing: de KrijgdeKleertjes buurtruilpunten.

 

Hoe werkt het buurtruilpunt?


Wie kinderkleertjes over heeft kan deze (gewassen!) langsbrengen bij de Rijnzichtlaan 22 of de IJssel de Schepperstraat 11 in Bunnik. Hier wonen respectievelijk Cerian van Gestel en Annunziata Tanzarella, twee van de vier moeders die KrijgdeKleertjes hebben opgestart. Wie kleertjes geeft krijgt in ruil het superleuke boekje ‘Oeioeioei’ door Hannah Kraan. De KrijgdeKleertjes moeders sorteren de spullen en zetten ze online in het aanbod op de ruilsite. Wie op KrijgdeKleertjes een pakket bestelt van het buurtruilpunt kan deze hier ook weer ophalen.

 

Kleertjes die overblijven verkopen de moeders op marktplaats. Zo sparen ze voor het verbeteren van KrijgdeKleertjes. Als de buurtruilpunten goed blijken te werken overwegen de initiatiefnemers om ook op andere plekken in Nederland deze punten op te starten.

 

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie. Vier moeders die graag hun spullen een goede bestemming wilden geven. Zij werken in hun vrije tijd aan dit initiatief omdat ruilen goed is voor het milieu en de portemonnee.

Sinds 12 december 2012 is de website www.krijgdekleertjes.nl online. Sinds de start zijn er al ruim 2000 pakketten van eigenaar verwisseld. In het aanbod staan op dit moment 600 pakketten. Deelname is gratis. Voor elke ruil betaal je zo’n 2 euro voor beheer en onderhoud van de site. 50 cent daarvan gaat naar een goed doel.


 

 


PERSBERICHT

Bunnik, 31 januari 2014

KrijgdeKleertjes wil geen winst! Per 1 maart kost een strip minder.

De non-profit website KrijgdeKleertjes.nl is een ruilsite voor kinderspullen. De website die op 12-12-12 is gestart, draait in deze korte periode heel succesvol. Wie een pakket vol spullen wil krijgen, betaalt een strip. Daarmee worden kosten om de site in de lucht te houden betaald. Omdat er zoveel belangstelling is, kan de prijs van een strip nu al omlaag. KrijgdeKleertjes.nl is een ideële stichting, opgericht door 4 moeders die de wereld een stukje zonniger willen maken. "Wij willen geen winst maken, dus nu er veel wordt geruild kan de prijs van een strip omlaag.", aldus Cerian van Gestel, de initiatiefneemster. Dat gebeurt al per 1 maart.

 

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht. Ze draaien de website vrijwillig, omdat ruilen duurzaam is en goed voor de portemonnee. KrijgdeKleertjes.nl heeft geen winstoogmerk. Omdat de website kosten maakt, betaalt iedereen die een pakket met spullen wil krijgen een strip. Daarmee worden de kosten het meest eerlijk over alle deelnemers verdeeld. Bij iedere ruil gaat 50 cent naar een goed doel. Er gaat geen geld naar loon- of kantoorkosten. Wel moet de website natuurlijk in de lucht blijven en sparen de moeders voor verbeteringen aan de website.
Nu er veel mensen meedoen kan de prijs die ieder betaalt omlaag.

 
Per 1 maart betalen deelnemers voor de strippen:

  • 2,75 voor 1 strip (was 3 euro)
  • 8,75 voor 4 strippen (was 10 euro)
  • 21,75 voor 12 strippen (was 25 euro)

 

Aan KrijgdeKleertjes zijn vier goede doelen gekoppeld. Bij elk pakket dat afgenomen wordt, gaat er 50 cent naar een goed doel. De gevers kiezen zelf welk goed doel dat is. In 2013 is met KrijgdeKleertjes in totaal 587 euro opgehaald voor Stichting Weeskind, Petite Cobi, Stichting KanjerGuusje en Amigos de Potosi.

 

Sinds de start ruim een jaar geleden zijn er ruim 1500 pakketten geruild. Het aanbod is steeds rond de 600 pakketten vol met kleertjes of speelgoed. Bij het speelgoed staan ook opvallend veel mooie spullen voor wie zwanger is of een baby heeft. Bijvoorbeeld maxi cosi's of een tummy tub.


 

KrijgdeKleertjes.nl ontdekt ruilplagiaat

 

Utrecht, 9 januari 2014.
Via KrijgdeKleertjes.nl ruilen ouders onderling kinderspullen. De website is in 2012 door vier moeders uit Utrecht, Bunnik en De Bilt opgericht en heeft een zeer succesvol eerste jaar achter de rug met ruim 2.000 leden en 1410 pakketten die van eigenaar verwisselden. De site voorziet in de behoefte van ouders om kinderspullen een tweede leven te geven. Kleertjes natuurlijk, maar ook schoenen, speelgoed en zwangerschapskleding. En het mooie is dat het niet 1 op 1 ruilen is, maar jij op de site zet wat je niet meer nodig hebt en uit het hele aanbod kunt kiezen wat iemand anders aanbiedt.

 

Een succesvol concept dus. En zoals dat gaat met goede ideeën: die worden makkelijk gejat...
Initiatiefneemster Cerian van Gestel over de app Ruiljekleertjes die zich onlangs presenteerde. "Tja, dat is wel even schrikken als je eigen idee zo wordt na ge-aapt. Het lijkt er op dat er een commerciële partij achter zit. Wij hebben onze ruilsite met crowdfunding en social media op poten gezet. Daar geloven wij ook in. Ook dat is duurzaamheid. Zorgvuldig zijn in je keuzes en niet gaan voor quick wins, maar voor een duurzaam en langdurend concept. Daarom kiezen wij ook voor het ruilen van pakketten en niet voor enkele items. Om de koerier nou voor elk rompertje te laten rijden gaat ons een beetje ver.."

 

De vier moeders achter KrijgdeKleertjes.nl zien dat steeds meer mensen enthousiast worden van ruilen. Annunziata Tanzarella: "Ruilen is blijkbaar iets wat in is, en dat omarmen we van harte! We gaan onverminderd door om KrijgdeKleertjes.nl groter te maken en te zorgen dat steeds meer mensen gebruik kunnen maken van ons grote aanbod aan waardevolle pakketten."  "En een app, daar zijn wij ook mee bezig", lacht van Gestel.

 

PERSBERICHT

 
Met KrijgdeKleertjes.nl twee keer de aarde rond

Utrecht, 12 december 2013

KrijgdeKleertjes.nl bestaat op 12 december 2013 één jaar. Het is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. In het eerste jaar zijn er 1410 pakketten met kleertjes en speelgoed van eigenaar verwisseld. De CO2 besparing die dat oplevert is genoeg om met een auto twee keer de aarde rond te rijden! Al vanaf het begin groeit de site als kool. Er zijn nu ruim 2000 leden.

 

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders, Annelinde uit Utrecht, Annunziata en Cerian uit Bunnik en Tessie uit De Bilt. Zij werken in hun vrije tijd aan dit initiatief omdat ruilen goed is voor het milieu en de portemonnee. De ruilwebsite startte een jaar geleden met het geld dat honderden sympathisanten via crowdfunding doneerden. Na een jaar kan de balans worden opgemaakt.

 

De initiatiefnemers hoopten aan het einde van het eerste jaar 1000 leden te hebben. Dit aantal is zelfs dubbel gehaald. Er zijn nu al ruim 2000 leden. Veel van deze leden vormen nu een enthousiaste community op Twitter en Facebook. Via de website zijn 1410 pakketten geruild: 1231 met kleertjes en 197 met speelgoed.

 

In een kledingpakket zitten gemiddeld 16 stuks kleren. Het ruilen via krijgdekleertjes.nl heeft de ouders die meedoen dus heel veel geld uitgespaard. Goed nieuws in deze tijden van crisis.

 

Het initiatief is niet alleen goed voor de portemonnee van de leden, maar ook voor het milieu. Textiel - en dus kleding - kost heel veel energie, pesticiden en water om te maken. Vera Dalm, directeur van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal vindt KrijgdeKleertjes een goed initiatief: “Met het hergebruiken van textiel bespaar je het milieu. Nu wordt slechts een derde van alle kleding hergebruikt, dat kan natuurlijk veel beter. KrijgdeKleertjes.nl zorgt voor een langere levensduur voor kleertjes;  pure milieuwinst.”
Het ruilen via KrijgdeKleertjes heeft in totaal een besparing van ruim dertienduizend kilo CO2 opgeleverd. In autokilometers uitgedrukt zijn dat 77 duizend autokilometers. Bijna twee keer met de auto de wereld rond!

 

De moeders achter KrijgdeKleertjes.nl zijn erg trots op het bereikte resultaat. Cerian: “Een jaar geleden hadden we echt geen idee of ons idee zou aanslaan. Maar we geloofden er zelf in en hebben er veel tijd - en geld - in gestopt. Het is geweldig om te zien wat we hebben bereikt en te merken dat er steeds meer mensen met ons mee gaan ruilen. We hopen dat iedereen die het fijn vindt om zijn spullen een tweede leven te geven met ons mee gaat doen.”

 

Bekijk ook onze factsheet, met cijfers over het eerste jaar.

 


Utrecht, 19 september 2013

 
Krijgdekleertjes ruilt nu nog beter

Nu ook zwangerschapskleding en baby uitzet ruilen via KrijgdeKleertjes.

 

Via de duurzame website KrijgdeKleertjes.nl kunnen ouders kinderspullen die te klein zijn geworden ruilen voor spullen die wel passen. Steeds meer ouders doen hier aan mee: de site groeit als kool. Deze maand zijn verbeteringen aan de website doorgevoerd. Zo kunnen leden nu ook zwangerschapskleding, kindermeubels en baby uitzet aanbieden en zoeken.

 

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders. De initiatiefnemers zijn sinds de start eind 2012 constant alert op mogelijke verbeteringen. Deze maand zijn er verbeteringen doorgevoerd. De keuze is voor een groot gedeelte gebaseerd op de terugkoppeling van ruim 200 leden via een enquête, en daarnaast op de ervaringen van de initiatiefnemers - zelf ook fervente gebruikers van de website.

 

De belangrijkste verbeteringen zijn:

  • Nu zijn ook zwangerschapskleding, kindermeubels en baby uitzet aan te bieden en te zoeken.
  • Het ruilsysteem is duidelijker. KrijgdeKleertjs.nl werkt nu met ‘ruilpunten’ waardoor het voor de leden duidelijker is hoeveel spullen ze kunnen krijgen.
  • De zoekfunctie is uitgebreid en makkelijker te gebruiken.
  • Checks op de actualiteit van het aanbod spullen.

 

KrijgdeKleertjes mama Cerian uit Bunnik: “ We hopen dat deze verbeteringen er voor zorgen dat KrijgdeKleertjes.nl nog fijner werkt. We nodigen iedereen uit om de vernieuwde site te proberen. Ruilen is duurzaam en ook nog eens voordelig. En met ruim 500 pakketten is er volop aanbod van mooie spullen. ”

 

KrijgdeKleertjes.nl is een vrijwillig initiatief van de moeders Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie. Via de website kunnen ouders onderling pakketten met kinderspullen ruilen. Ruilen is goed voor het milieu en de portemonnee. De website voldoet duidelijk in een behoefte en groeit als kool. Sinds de start in december 2012 zijn er al bijna 1100 pakketten met kleertjes of speelgoed van eigenaar verwisseld. In het aanbod staan op dit moment ruim 500 pakketten. De website heeft nu ruim 1.750 leden.

 


 

PERSBERICHT
BUNNIK, 24 MEI 2013.
 

Kleertjes en speelgoed ruilen op de Bunnik Fair

 

KrijgdeKleertjes.nl staat op 1 juni op de Bunnik Fair. Met een wildruilkraam! Een grote waslijn met kleertjes en speelgoed nodigt iedereen uit om spullen vanaf te halen en eventueel ook in ruil iets terug te hangen: Wild Ruilen!


 
Krijgdekleertjes.nl is de superleuke ruilsite voor speelgoed en kinderkleding. De site bestaat nog geen half jaar en heeft al ruim 1400 enthousiaste deelnemers. De deelnemers maken pakketten van kleding of speelgoed en ruilen dat tegen een ander pakket dat iemand op de site aanbiedt. Dus als je baby groeit als kool en peuter wordt, kan jij iemand blij maken met babyspulletjes en zoek jij zelf iets bij de peuterspullen. Online als het jou uitkomt. Goedkoop en duurzaam, zo makkelijk is dat!
 


KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie. Vier moeders die graag hun spullen een goede bestemming wilden geven. Annunziata en Cerian komen uit Bunnik. Om krijgdekleertjes.nl meer bekendheid te geven staan ze op de Bunnik Fair. Met een wildruilkraam! Een grote waslijn met kleertjes en speelgoed nodigt iedereen uit om spullen vanaf te halen en eventueel ook in ruil iets terug te hangen: Wild Ruilen!
Annunziata: “Heb je thuis spullen van de kinderen liggen die te klein zijn geworden? Neem ze mee naar de kraam van KrijgdeKleertjes op de Bunnik Fair en ruil ze voor iets wat wel past. Zo wordt de KrijgdeKleertjes.nl kraam een echte ruilplek. KrijgdeKleertjes.nl ‘live’!"


 
Sinds 12 december 2012 is de website www.krijgdekleertjes.nl online. Via deze website kunnen ouders onderling pakketten met kinderspullen ruilen. Ruilen is goed voor het milieu en de portemonnee. Sinds de start zijn er al ruim 700 pakketten van eigenaar verwisseld. In het aanbod staan op dit moment 480 pakketten. De website heeft nu 1.400 leden. Deelname is gratis. Voor elke ruil betaal je een klein bedrag voor beheer en onderhoud van de site. €0,50 cent daarvan gaat naar een goed doel.



-------------------

Voor een filmpje over het Wild Ruilen: http://www.youtube.com/watch?v=ZqZx1V3pQrg

 
 


PERSBERICHT
UTRECHT, 26 FEBRUARI 2013



Iedereen ziet Krijgdekleertjes!



Binnenkort worden gemeenten in heel Nederland opgeschrikt door een nieuw fenomeen: WildRuilen. Op de vreemdste plekken kom je een waslijn met kinderspullen tegen. Je mag kleertjes of speelgoed van de lijn halen, en er iets voor terughangen. De actie is een initiatief van de vier moeders van de ruilwebsite www.krijgdekleertjes.nl. Zij willen hiermee meer leden werven die gaan ruilen via de website. Want hoe meer leden, hoe meer keus!

 
Waslijnen met kleertjes of speelgoed op bizarre, logische of gekke plaatsen. Bushokjes, treinen, scholen of zelfs dierentuinen door heel Nederland. Aan de lijn hangen kleertjes met labels waarop staat: "Pas ik bij jou? Neem mij gratis mee en hang iets anders terug in mijn plaats!" Wie binnenkort op een vreemde plek een waslijn met kinderspullen tegenkomt, weet dus dat er kleertjes of speelgoed van de lijn gehaald mogen worden, in ruil voor iets anders.
 
De actie Wild Ruilen is een initiatief van Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie, de vier moeders die de ruilwebsite www.KrijgdeKleertjes.nl hebben opgericht. Ze hopen met hun actie meer bekendheid te geven aan KrijgdeKleertjes.nl. Tessie “Hele zolders liggen vol met goede, gebruikte kleding en speelgoed. Dat is zonde! Via KrijgdeKleertjes.nl is dat probleem opgelost. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer keus. Daarom hebben we deze actie bedacht. Om op een ludieke manier nog meer aandacht te vragen voor onze website."
 
Sinds 12 december 2012 is de website www.krijgdekleertjes.nl online. Via deze website kunnen ouders onderling pakketten met kinderspullen ruilen. Ruilen is goed voor het milieu en de portemonnee. Sinds de start zijn er al bijna 400 pakketten van eigenaar verwisseld. In het aanbod staan op dit moment bijna  400 pakketten. De website heeft nu bijna 1.000 leden.

 

De moeders hebben voor hun actie een instructiefilmpje opgenomen. 
Deze is te vinden op: http://www.youtube.com/watch?v=ZqZx1V3pQrg

 

  


PERSBERICHT

Krijgdekleertjes.nl groeit als kool!


Bunnik, 11 januari 2013

De website waarop ouders makkelijk en voordelig kleertjes en speelgoed kunnen ruilen is een enorm succes! KrijgdeKleertjes.nl ging vorige maand de lucht in, en heeft nu al bijna 500 leden. Honderden kledingstukken verwisselden van eigenaar en zorgden voor veel blije gezichten. Mensen brachten pakketten bij elkaar langs of verstuurden dozen met kleertjes met de post naar hun nieuwe bestemming. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter krijgdekleertjes.nl. En dat het aanslaat in Nederland is wel duidelijk!


“Bij het opzetten van KrijgdeKleertjes hoopten we na een jaar 1000 leden te hebben. Dat we na een maand al op de helft zitten, bewijst de enorme kracht van dit initiatief!”
Initiatiefneemster Cerian van Gestel.
 

Leden van KrijgdeKleertjes komen uit heel Nederland. Ook zijn er leden uit België. De redenen om mee te doen met KrijgdeKleertjes zijn divers. Voor Maaike speelt kostenbesparing een grote rol. “KrijgdeKleertjes is een fijne manier om de te kleine kleding van je kind om te ruilen voor een passende maat zonder dat je de hoofdprijs betaalt.” Voor Mascha geeft duurzaamheid de doorslag. “In een wereld waarin zoveel weggegooid wordt, is het heel fijn om mee te doen aan iets wat de wereld duurzamer maakt.” Myranda vindt het vooral leuk. “Ik doe mee met KrijgdeKleertjes omdat het zo leuk is die pakketjes te maken en andere ouders er heel blij mee te maken!”
 

De website ging op woensdag 12 december 2012 de lucht in. Op dat moment stonden er 250 pakketten met kleertjes en speelgoed op, en had de site 250 leden. In een maand tijd hebben er al 140 pakketten een nieuw thuis gevonden, is het ledenaantal verdubbeld en zijn er 158 nieuwe pakketten aangeboden.


Aan KrijgdeKleertjes zijn vier goede doelen gekoppeld. Bij elk pakket dat afgenomen wordt, gaat er 50 cent naar een goed doel. De gevers kiezen zelf welk goed doel dat is. Met KrijgdeKleertjes wordt geld opgehaald voor Stichting Weeskind, Petite Cobi, Stichting KanjerGuusje en Amigos de Potosi.
 

KrijgdeKleertjes is een initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht. Ze draaien de website vrijwillig, omdat ruilen duurzaam is en goed voor de portemonnee. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk. Om de website op te kunnen zetten hebben de initiatiefnemers de stichting ProRuil opgezet. De website kon gebouwd worden met de steun van vele honderden mensen, die voor de zomer in anderhalve maand tijd een bedrag van 6.000 euro bij elkaar verzamelden.
De trotse ouders slapen een maand na de start van de website goed omdat de site supersolide blijkt te zijn!

Meer weten of aanmelden om op de hoogte te blijven, kan via:
www.krijgdekleertjes.nl
twitter: @krygdekleertjes
www.facebook.com/krijgdekleertjes.

 

 

Persbericht

Utrecht, 7 oktober 2012.

KrijgdeKleertjes is live voor een publieke testfase!

 

Na maanden van voorbereiding is het zo ver. De duurzame website www.KrijgdeKleertjes.nl is live voor een ‘publieke testfase’. Mensen kunnen lid worden van de website en een pakket speelgoed of kleertjes aanbieden. Bovendien kunnen in deze testfase de laatste foutjes in de site worden hersteld. KrijgdeKleertjes.nl streeft naar een aanbod van tenminste 250 pakketten, voordat leden ook pakketten af kunnen nemen.

 

KrijgdeKleertjes.nl is een website waar ouders kinderspullen die te klein zijn geworden kunnen ruilen voor spullen die wel passen. Het initiatief komt van vier moeders uit Utrecht. Zij haalden in mei en juni via crowdfunding in anderhalve maand tijd 6.000 euro op om www.KrijgdeKleertjes.nl te kunnen bouwen.

 

De zomermaanden zijn gebruikt om de website te bouwen. Met behulp van een team testers zijn de afgelopen weken nog allerlei zaken aan de site verbeterd. Maar helemaal gereed is de site nog niet. KrijgdeKleertjes.nl gaat daarom nu een publieke testfase in om de laatste foutjes te herstellen. Een belangrijk doel voor de komende periode is bovendien het opbouwen van een serieus aanbod van pakketten op de site. Leden kunnen immers pas een pakket vinden dat bij hen past, als het aanbod groot genoeg is. Daarom streeft KrijgdeKleertjes.nl naar een aanbod van tenminste 250 pakketten, voordat leden ook pakketten af kunnen nemen.

 

De initiatiefnemers hebben KrijgdeKleertjes.nl opgezet omdat ruilen duurzaam is en goed voor de portemonnee. Dat hier veel steun voor is blijkt uit de meer dan 400 volgers op Twitter en Facebook. Initiatiefnemer Cerian van Gestel: "Via de sociale media blijkt dat veel mensen zitten te springen tot we live gaan. De grote schoonmaak is in veel gezinnen geweest, en de spullen staan klaar voor iemand die ze goed kan gebruiken. Mensen willen hun spullen graag een tweede leven geven." Ook blijkt de steun voor het idee uit de hulp die veel mensen hebben geleverd voor de bouw van KrijgdeKleertjes.nl. Vrijwilligers zetten zich in voor de vormgeving, het tekstschrijven en voor het testen van de website. De initiatiefnemers zijn zelf ook vrijwillig bij het project betrokken.

 

 

Meer weten of aanmelden om op de hoogte te blijven, kan via:
www.KrijgdeKleertjes.nl
twitter: @krygdekleertjes
www.facebook.com/krijgdekleertjes.
 

 


 

PERSBERICHT

Utrecht, 11 juni 2012


Put your money where your mouth is!


Eindsprint KrijgdeKleertjes bijna ingezet

 

 

Een week voor het slot van de campagne voor KrijgdeKleertjes is de helft van het benodigde bedrag opgehaald. Als iedereen die kleertjes en speelgoed wil ruilen doneert, is de resterende 3.000 euro zo opgehaald: 'Put your money where your mouth is!' Investeren in KrijgdeKleertjes kan door een bijdrage over te maken naar nummer 25.46.96.848 van Stichting ProRuil.

 

KrijgdeKleertjes krijgt heel veel enthousiaste reacties. Maar het overmaken van een bijdrage blijkt voor veel mensen lastig. Er zijn nog 8 dagen voor het einde van de campagne. Tijd voor ‘boter bij de vis’. Initiatiefnemer Cerian van Gestel: 'Ik ben geboren in Engeland. Daar komt een heel toepasselijke uitdrukking vandaan: ‘Put your money where your mouth is!’. Vind je KrijgdeKleertjes een goed idee, maak dan nu een bijdrage over aan rekening nummer 25.46.96.848 van Stichting Proruil. Als iedereen die speelgoed en kleertjes wil ruilen doneert, dan zijn we zo bij de 6.000 euro!'
 

Wie investeert in KrijgdeKleertjes kan kiezen uit het ondersteunpakket (vanaf €10), het 25-up pakket (vanaf €25) en het suikertantepakket (vanaf €50), en nu ook het goedezakenpakket (voor bedrijven vanaf €500). Bij ieder pakket krijgen de investeerders gratis strippenkaarten om te kunnen ruilen. Wie kiest voor het suikertantepakket krijgt ook cadeaus van duurzame merken cadeau: kleertjes van Imps&Elfs en speelgoed van Janbibejan. Beide merken sponsoren KrijgdeKleertjes met hun spullen.
 

Om de campagne een extra boost te geven bieden de moeders achter KrijgdeKleertjes deze week bovendien een extra pakket aan: het ‘goede zaken pakket’. Een aantal competenties die ze in hun professionele leven inzetten maken ze beschikbaar voor KrijgdeKleertjes. Een bedrijf wat 500 euro doneert kan kiezen uit communicatie advies, advies bij een campagne, een coachingsgesprek of begeleiding van een brainstorm.

 

KrijgdeKleertjes is een initiatief van vier moeders uit de provincie Utrecht. Zij hebben krijgdekleertjes.nl opgezet omdat ruilen duurzaam is en goed voor de portemonnee. De moeders zetten zich vrijwillig in voor dit initiatief zonder winstoogmerk. Om de ruilsite te kunnen bouwen is 6.000 euro nodig. Wie wil bijdragen kan dat nog tot 18 juni doen via de website www.krijgdekleertjes.nl. Wie bijdraagt krijgt in ruil daarvoor cadeaubonnen om straks voordelig te kunnen ruilen.

 

 


Meer weten of aanmelden om op de hoogte te blijven, kan via:
www.krijgdekleertjes.nl 
twitter: @krygdekleertjes 
www.facebook.com/krijgdekleertjes.

 

 

 


Op Koninginnedag crowdfunding voor Krijgdekleertjes van start

 

25-04-12 Aankomende Koninginnedag – 30 april - start het duurzame initiatief KrijgdeKleertjes met crowdfunding. De ruilsite krijgdekleertjes.nl is online, maar het ruilen van kleding en speelgoed kan nog niet. Om dit mogelijk te maken is nog 6.000 euro nodig. Van 30 april tot 18 juni kan er via de website geld gedoneerd worden. Wie doneert krijgt in ruil daarvoor cadeaubonnen om straks zelf voordelig te kunnen ruilen.

 

De initiatiefneemsters starten niet voor niets op Koninginnedag met hun crowdfunding campagne. De vrijmarkt op Koninginnedag is dé plek waar veel ouders kinderkleding en speelgoed kopen. 'Koninginnedag is maar één keer per jaar. Met krijgdekleertjes.nl kan je het hele jaar door spullen krijgen en geven, wanneer het jou uitkomt!' aldus de initiatiefneemsters.

 

 

De website krijgdekleertjes.nl is nu alleen nog een voorkant om het idee van KrijgdeKleertjes te kunnen vertellen. Ruilen kan er nog niet mee. Om de techniek in te bouwen is 6.000 euro nodig. Daarom wordt er op Koninginnedag gestart met een campagne om geld in te zamelen. Vijftig dagen lang – van 30 april tot 18 juni – kunnen mensen via de website geld doneren. Wie doneert krijgt in ruil daarvoor cadeaubonnen. Deze zijn te gebruiken wanneer het echte ruilen - eind van de zomer – van start gaat.

 



De bedenker van KrijgdeKleertjes is Cerian van Gestel, moeder van twee kleine kinderen. Zij merkte dat er geen gemakkelijke manier was om de kleertjes waar de kinderen uitgegroeid waren, door te geven aan een ander. 'Het steeds aanschaffen van nieuwe kleding is duur en daarnaast niet duurzaam. Vooral als je je bedenkt dat er ouders zijn die kleertjes over hebben. Een online platform voor het ruilen van kinderkleding en speelgoed was de oplossing!' Moeders Annunziata Tanzarella, Tessie Vilé en Annelinde van Wouw haakten bij het initiatief aan. Samen richtten ze een stichting zonder winstoogmerk op: Stichting ProRuil, om het idee verder vorm te geven.



 

'Ouders die we spreken zijn enthousiast over ons idee. Een aantal bekende Nederlanders heeft zelfs aangegeven ambassadeur te willen zijn.' Zo ook cabaretier Vincent Bijlo. Hij schreef over KrijgdeKleertjes: 'Van ruilen kwam huilen, maar nu niet meertjes, krijgdekleertjes, voor dametjes en heertjes. Een zeer oudervriendelijke site. Jij ruilt spullen van jouw kinderen die te groot worden, voor die van andere kinderen die nog groter worden. Maar een ding: Je kinderen kan je niet ruilen.' Ook schrijfster Marie Claire van den Berg en Paula Nordhauzen, de vrouw achter de site 'ecomama', dragen KrijgdeKleertjes een warm hart toe. Nu maar hopen dat er ook bekende Nederlanders mee gaan doen. 'Mijn dochter hoopt dat Maxima ook snel mee gaat doen, dan loopt ze straks in de mooiste jurken!' lacht Tessie Vilé. 



 

Vanaf 30 april kan via de site www.krijgdekleertjes.nl geld worden gedoneerd. 

Meer weten of aanmelden om op de hoogte te blijven: 
www.krijgdekleertjes.nl 
twitter: @krygdekleertjes 
www.facebook.com/krijgdekleertjes.

 


Utrechtse moeders starten online ruil kinderspullen

07-04-12 Vier moeders hebben op 3 april een stichting opgericht met het doel om het onderling ruilen van kinderspullen makkelijk te maken. Ouders uit heel Nederland kunnen over een paar maanden online kinderspullen ruilen via de unieke website www.krijgdekleertjes.nl. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. De moeders zetten zich vrijwillig in voor dit initiatief zonder winstoogmerk. Belangstellenden kunnen zich nu al via de site aanmelden om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.
 

Als ouder heb je steeds heel veel te kleine kleertjes en speelgoed in huis. Vaak kun je ze weggeven, maar niet altijd. Ook is het erg duur om steeds nieuwe spullen te kopen. De oplossing is www.krijgdekleertjes.nl. Een online marktplaats voor het ruilen van kinderkleding en speelgoed.
Bedenker is Cerian van Gestel uit Bunnik, moeder van twee kleine kinderen: “Dit idee komt uit de praktijk. Mijn kinderen groeien als kool en dus ben ik steeds hun spullen aan het uitzoeken. Ik vond het vreemd dat er geen makkelijke manier is om met deze spullen anderen blij te maken.” Al snel haakte Annunziata Tanzarella aan: "Ik ben de gelukkige mama van drie kleine fijne kinderen. Ben veel bezig met mijn kinderen en anderen bewust te maken van hoe we met onze spullen omgaan. Weggooien wil ik eigenlijk niks. Ik ben voor hergebruik daar waar mogelijk. En als je daarmee geld overhoudt dat je kunt besteden aan andere leuke dingen is dat mooi meegenomen. Krijg de kleertjes is daarom een concept wat helemaal bij me past! " De groep werd compleet met Tessie Vilé uit De Bilt en Annelinde van Wouw uit Utrecht.
 

Ambassadeur van de stichting is cabaretier Vincent Bijlo: “Van ruilen kwam huilen, maar nu niet meertjes, krijgdekleertjes, voor dametjes en heertjes. Een zeer oudervriendelijke site. Jij ruilt spullen van jouw kinderen die te groot worden, voor andere kinderen die nog groter worden. Maar een ding: Je kinderen kan je niet ruilen.” Een echt regio- initiatief dus, wat over een aantal maanden een landelijk bereik zal hebben.
 

Sinds kort is er al een website op het adres www.krijgdekleertjes.nl online. Maar de website is alleen nog een voorkant om het idee van KrijgdeKleertjes te kunnen vertellen. Ruilen kan nog niet. De planning is om na de zomer met het echte ruilen van start te kunnen. Eerst starten de moeders met een campagne om geld in te zamelen om het ruilen er in te bouwen: een crowdfunding campagne. Deze gaat over een paar weken van start.
 

Meer weten of aanmelden om op de hoogte te blijven: www.krijgdekleertjes.nl / twitter: @krygdekleertjes /www.facebook.com/krijgdekleertjes