achtergrondplaatje

Over ons

KrijgdeKleertjes is een non-profit organisatie die ouders met elkaar in contact wil brengen om samen kinderkleding en spullen te ruilen. Er zijn al ruim 30 lokale ruilpunten in Nederland en ook via de website ruilen er ruim 5500 leden. Dit levert niet alleen een enorme milieubesparing op, maar ook mooie onderlinge contacten.

 

Waarom?

Kinderen groeien heel snel, maar hun spullen niet. Als ouder ben je dus steeds bezig met het uitmesten van kasten. Wat doe je met je goede, maar te kleine kinderkleding? Of met dat leuke speeltje? Natuurlijk wil je die een goede bestemming geven. Dat kan via KrijgdeKleertjes.

 

Ons verhaal

KrijgdeKleertjes is een idee van Cerian (spreek uit als 'Kerriejen') van Gestel uit Bunnik. Al heel snel haakten Annelinde van Wouw (Utrecht), Annunziata Tanzarella (Bunnik) en Tessie Vilé (De Bilt) aan. We kenden elkaar via de creche en het werk, en herkenden allemaal het probleem dat je steeds met volle kasten zit. Ruilen leek ons de oplossing. Naast duurzaam is het ook nog eens goed voor de portemonnee.In heel wat creatieve sessies bedachten we hoe KrijgdeKleertjes zou moeten werken. In april 2012 kreeg het formeel vorm: we richtten 'Stichting ProRuil' op. 

 

Crowdfunding

Op Koninginnedag 2012 startten we met crowdfunding om 6.000 euro bij elkaar te verzamelen. Lange tijd leken we het doel niet te halen, maar anderhalf uur voor de deadline op 18 juni was het beoogde bedrag binnen. 

Ruim 220 mensen droegen bij. In ruil voor hun bijdrage krijgen ze voordelig ruiltegoed voor de website. De mensen die 50 euro (of meer) hadden gedoneerd werden 'Suikertante' en kregen cadeaus als dank. 

 

Vrijwilligers

Dat er grote steun is voor het idee van KrijgdeKleertjes blijkt uit de hulp die veel mensen hebben geleverd voor de bouw van KrijgdeKleertjes.nl. Vrijwilligers zetten zich in voor de vormgeving, het tekstschrijven en voor het testen van de website. De initiatiefnemers zijn zelf ook vrijwillig bij het project betrokken.
 

Online

De website is vanaf 12 december 2012 online.

De maanden hieraan voorafgaand hebben veel enthousiaste deelnemers geholpen met de opbouw van de pakkettenvoorraad. Leden kunnen immers pas een pakket vinden dat bij hen past, als het aanbod groot genoeg is. Met 250 pakketten online kon de site op 12 december gaan draaien.

Sinds het 'live' gaan van KrijgeKleertjes is gebleken dat er een grote behoefte is aan een website als deze. In een maand tijd had de website al 500 leden. En dat terwijl het doel voor het eerste jaar 1000 leden was!

We zijn vanaf de start ook al heel veel in de pers geweest

 

Live ruilen bij lokale ruilpunten
Online ruilen is heel fijn, omdat je het kunt doen wanneer het jou uitkomt, maar het is ook heerlijk om kleertjes te kunnen aanraken voordat je ze kiest. Omdat ruilen ons ding is, besloten we in 2014 om ook het ruilen in je eigen buurt op te pakken.
Je kunt vandaag de dag op tientallen plekken 'live' ruilen, in een buurtcentrum of gewoon bij iemand thuis.
Meer lezen over de lokale ruilpunten.

 

KrijgdeKleertjes nu

Nog steeds is KrijgdeKleertjes een vrijwilligersorganisatie. Van de oorspronkelijke initiatiefnemers is Cerian nog actief als raadgever en Annunziata is lid van het bestuur. Tientallen vrijwilligers zijn nu lokaal en landelijk actief bij KrijgdeKleertjes en samen organiseren we KrijgdeKleertjes. Het bruist als nooit tevoren!
KrijgdeKleertjes heeft ruim 5000 leden die onderling meer dan 6500 pakketten met kleertjes en speelgoed hebben geruild. Daarnaast komen er rond de 3000 bezoekers bij lokale KrijgdeKleertjes Ruilpunten die inmiddels tienduizenden kledingstukken hebben geruild.
We adverteren niet, mensen kennen KrijgdeKleertjes omdat mensen elkaar erover vertellen.  Dus, vertel het door! :-)

 

Stichting speciaal voor KrijgdeKleertjes

KrijgdeKleertjes is een project van Stichting ProRuil. Een stichting die is opgericht om KrijgdeKleertjes mogelijk te maken.

Het bestuur bestaat uit fijne en gemotiveerde powervrouwen.

 

Kijk op de uitgebreide pagina met contactinformatie voor de leden van het bestuur en de taakverdeling.

Lees hier onze (financieel) jaarverslagen en meer over stichting ProRuil

 

Meedraaien als vrijwilliger?

Zonder vrijwilligers geen KrijgdeKleertjes. Doe je mee?

 

Contact