achtergrondplaatje

Contact

 

Wie wij zijn

 

Bestuursleden

 

Yolanda Koese - (duo)voorzitter en coordinator commissie communicatie

"Pakketten ruilen via de website doe ik al sinds mijn dochter 4 jaar is, een fijne manier om leuke kleding te vinden die nog een ronde mee kunnen. Nu is ze 12 en heeft kleedgeld, maar koopt net als ik vooral tweedehands of we kijken samen op KrijgdeKleertjes. Begin 2018 ben ik actief geworden in de commissie communicatie omdat het bestuur niet alle taken rond promotie, nieuwsbrieven en social media kon blijven doen. Het is toch een club van vrijwilligers die ieder op hun manier een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Met kleine stapjes probeer ik ook duurzamere keuzes te maken en dat duurzaam niet duurder hoeft te zijn, zoals door ruilen of tweedehands kopen, is zeker een pré. In mijn woonplaats Haarlem is nog geen ruilpunt, maar online kom je ook tot leuke contacten. Zo plaatste iemand op Facebook een mooie foto van de vlinder jas die mijn moeder zelf had gemaakt voor mijn dochter. 

Sinds september 2021 ben ik (duo-) voorzitter en ik vind het heel leuk om de organisatie van achter de schermen in goede banen te leiden. Vind jij KrijgdeKleertjes een mooie manier van ruilen en wil je samenwerken met een enthousiaste club mensen aan dit duurzame initiatief, neem dan eens contact op."

 

 

Ada Franse - (duo)voorzitter en contactpersoon voor mensen die een ruilpunt willen starten

"In het kleine dorp De Glind waar ik woon, leek het mij leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Een ruilpunt van KrijgdeKleertjes in De Glind starten, bleek hiervoor heel geschikt en ook nog duurzaam. Vrijwilligers waren snel gevonden en inmiddels weten veel mensen ons ruilpunt te vinden. Het is bijzonder om te zien en te ervaren hoe vrijgevig en hartelijk mensen zomaar spullen delen met elkaar. Ik merk dat niet alleen ik, maar ook anderen er blij van worden. Ik ben steeds wat meer betrokken geraakt bij de organisatie. Dat komt vooral door de gezelligheid en het enthousiasme van de vrijwilligers die achter de schermen bergen verzetten. Ik blijf ervan versteld staan dat je door krachten en talenten te bundelen, zo’n positieve impact kunt hebben. Ik hoop dat nog heel veel mensen mee gaan doen!"   

 

 

Amanda Mens - penningmeester  

"Trotse mama van 2 geweldige zoons en woonachtig in Elst. Net na de geboorte van mijn eerste zoon zag ik een artikel over KrijgdeKleertjes. Ik was gelijk enthousiast, ik ben fan van tweedehands en probeer milieubewust te leven. Toen ik een oproep voor lokale ruilpunten voorbij zag komen, twijfelde ik dan ook geen moment. In sept 2015 ben ik daarmee gestart vanuit huis, maar inmiddels hebben we een tweewekelijkse ruilavond in het Huis van de Wijk. Door de groei lukte mij het niet meer de ruilavonden alleen te organiseren, ik ben blij dat ik nu een groot team van enthousiaste vrijwilligers om mij heen heb. Sinds juni 2017 ben ik ook actief bij KrijgdeKleertjes landelijk als penningmeester. In mijn nieuw functie moet ik nog groeien, een leuke nieuwe uitdaging die mij veel energie geeft. Het is mooi om te zien wat we samen kunnen bereiken en de wereld een klein beetje mooier maken."

 

 

Annunziata Tanzarella:"Ik ben de gelukkige mama van drie kleine fijne kinderen. Ben veel bezig met mijn kinderen en anderen bewust te maken van hoe we met onze spullen omgaan. Dit is nog best lastig, omdat er eigenlijk nooit tekort is. Weggooien wil ik eigenlijk niks. Ik ben voor hergebruik daar waar mogelijk. En als je daarmee geld overhoudt dat je kunt besteden aan andere leuke dingen is dat mooi meegenomen. KrijgdeKleertjes is daarom een concept wat helemaal bij me past! En helemaal leuk is het samen tot een succes te maken. Doe je mee?"

Annunziata is een van de oprichters van KrijgdeKleertjes.

 

Monique Dogger - coordinator Ruilpunten

"Mijn naam is Monique Dogger, 38 jaar oud, gelukkig samen met Bart en onze 2 kinderen, Robyn van 6 jaar en Thijn van 4 jaar. Woonachtig in Elshout in het mooie Brabant. Bij mij staan duurzaamheid, geen verspilling van materialen en zuinig leven heel hoog op mijn prioriteitenlijstje.

 

Sinds ik in 2015 in aanraking kwam met KrijgdeKleertjes was ik meteen heel enthousiast. Ik ben eerst zelf gaan ruilen in Den Bosch bij een lokaal ruilpunt. Dit sprak mij zo aan dat ik zelf al vrij snel ook een ruilpunt ben begonnen. Dit doe ik nu ruim 2 jaar en ik vind het nog steeds heel erg leuk. De moeders die komen ruilen zijn allemaal even enthousiast en dat maakt het voor mij ook zo leuk. En hoe fijn is het dat ik een bijdrage kan leveren aan het duurzaam omgaan met kinderkleertjes, zorgen voor een sociaal moment voor de moeders uit de gemeente, en een plek kunnen bieden waar moeders met een kleine beurs hun te kleine kleertjes gratis kunnen omruilen voor een maatje groter.

 

Achter de schermen ben ik steeds meer gaan doen voor KrijgdeKleertjes en dat vind ik ook zeker zo leuk als het organiseren van de ruilochtenden. We zijn met een hele gezellige groep vrijwilligers, we staan allemaal een beetje hetzelfde in het leven en dat schept een band. Ook sta ik er elke keer weer van te kijken hoeveel kennis er is onder de vrijwilligers, ieder heeft zijn kwaliteiten en kennis van bepaalde zaken en dat maakt op mij veel indruk. Ik hoop nog heel lang vrijwilliger te kunnen blijven bij KrijgdeKleertjes en dat we binnen een korte tijd door heel Nederland te vinden zijn met ruilpunten."

 

Andere landelijk actieve vrijwilligers

Rondom het bestuur is nog een groep vrijwilligers landelijk actief. We hebben bijvoorbeeld commissies voor communicatie, techniek, financiën en ruilpunten. Heb je ook zin om mee te helpen? Kijk dan eens bij onze vacatures of stuur ons een mail!

 

Oprichters zijn Cerian van Gestel, Annelinde van Wouw, Tessie Vile en Annunziata Tanzarella.

 

 

Cerian van Gestel (spreek uit als Kerriejen), initiatiefnemer 
"Mama van twee geweldige jongens. Naast mijn baan bedacht ik krijgdekleertjes.nl. Waarom? Omdat ik zelf kasten vol had die ik wilde ruilen en omdat ik behoorlijk 'groen' ben. Verder vond ik het super om zo'n site op te zetten en ik kreeg er veel energie van om het te laten draaien. Ik leerde er veel van: het is gaaf om nieuwe dingen te ontdekken."

 

 

Annelinde van Wouw: "Het is te gek om aan de wieg van de stichting ProRuil en de website van krijg de kleertjes te staan. Kleertjes doorgeven waarin Douwe (van 8) of Freya (van 6) niet meer inpassen? Dat doen we al jaren. "Mama, deze is te klein. Die mag naar Bas."

Kleren weggeven die nog mooi zijn, is super. Te kunnen ruilen voor leuke 'tweede kans' kleren maakt het aantrekkelijk. Kleertjes en speelgoed kunnen vaak langer mee dan we denken. En waarom nieuw kopen? Door het ruilen van kleren en speelgoed houd je je kasten opgeruimd en gevuld met passend aanbod!"

 

 

Tessie Vilé: "Waarom alleen op Koninginnedag als het ook het hele jaar door kan? Kleren krijgen, kleren geven wanneer het jou uitkomt. Krijgdekleertjes.nl past bij iedereen. Omdat het makkelijk is, omdat een tweede leven ook een leuk leven is, de mode op straat ligt en vintage in is. Het is toch elke keer een cadeautje dat je weggeeft of ontvangt. Mijn dochter hoopt dat de nieuwe koningin ook snel gaat meedoen; die heeft vast ook volle kasten."

  

 

Tientallen vrijwilligers helpen verder mee om KrijgdeKleertjes tot een succes te maken.

Een paar keer per jaar komen we samen op een meet-up om ervaringen en kennis uit te wisselen en natuurlijk om te ruilen!  Van het meedenken over strategie tot eenmalig meedoen aan een actie, het kan allemaal. Zou je ook willen bijdragen? Er is vast iets mogelijk! Bekijk onze vacatures.