achtergrondplaatje

Apeldoorn Oost

Waar? 

 

Voor ruilen ben je welkom bij Yvonne Drenth-Voorhorst, het adres is beschikbaar via mail of de Facebook pagina

 

“Duurzaam en Buurtzaam

 

Een deel- en ruileconomie is ‘sociaal en groen’. Wat is het mooi en belangrijk om kinderen via deze deel- en ruileconomie te leren dat we zuinig moeten zijn op grondstoffen als we nog steeds een mooie wereld willen hebben wanneer zij groot zijn. Het fysieke KdK punt sluit daarbij aan op mijn al aanwezige Minibieb ’t Zonnetje. KdK punten ApeldoornOost en ApeldoornWest hebben een stip op de horizon: een grote(re) locatie in bijvoorbeeld een buurthuis starten, waarbij naast kleding ook bijvoorbeeld speelgoed in het assortiment zit.”

 

Openingstijden

De ruilevents zullen aangekondigd worden via de Facebook pagina. Deze zullen voornamelijk plaatsvinden op zaterdagen, en vanaf het voorjaar van 2024 mogelijk ook op woensdagochtenden. Het ruilpunt bevindt zich aan huis, hierdoor hebben we natuurlijk minder ruimte dan in een reguliere kledingwinkel.  Er kunnen aardig wat mensen komen ruilen, maar een keer is de ruimte vol. Zou je je daarom vooraf willen aanmelden? Zo voorkom je dat je een te volle ruilruimte aantreft, en de bakken met door jou gewenste kledingmaten al ‘bezet’ zijn. Kom daarom ook bij voorkeur alleen. Mocht kleding thuis niet in de smaak vallen of niet passen, neem het dan gerust de volgende keer weer mee als inbreng!

 

Inbrengen

Graag kleding gewassen en gevouwen inbrengen en gesorteerd op maat. Uiteraard neem ik alleen nette kleding aan.

 

Ik neem aan: kleding in maat 50-140+, pyjama’s, badkleding in het zomerseizoen

 

Ik neem niet aan: kledingmaat S en groter, kleding met vlekken, gaten, gedateerd, verwassen, ‘pillig’, defecte opdruk/ritsen/knopen enz, sokken, ondergoed, schoenen, speelgoed, knuffels.

 

Kijk voor de ruilregels op onze Facebookpagina

 

Voorraad

  • Meisjeskleding maat 50-140+
  • Jongenskleding maat 50-140+

 

Het aanbod is wisselend en afhankelijk van wat er ingebracht wordt en al in de voorraad aanwezig is.

 

Contact

KdKApeldoornOost@hotmail.com en Facebook pagina

 

Kijk voor actuele openingstijden en informatie over bijvoorbeeld voorraad en ruilregels, en hoe het verder gaat, op de Facebookpagina van KrijgdeKleertjes 

 

Bijzonderheden

Mocht de voorraad dusdanig groot worden dat opslag niet meer mogelijk is, dan zal dit bijvoorbeeld gedoneerd worden aan initiatieven als Stichting Babyjump of kledingbanken. Om de jaarlijkse afdracht aan het landelijke KDK te kunnen bekostigen en bijvoorbeeld benodigde spullen aan te schaffen (bijv bakken voor opslag) zal subsidie worden aangevraagd, zijn donaties van ruilers welkom en is het mogelijk dat overtollige voorraad incidenteel wordt verkocht.