achtergrondplaatje

Beusichem

"Hoi allemaal!

 

Mijn naam is Iris en ik ben per november 2018 gestart met een ruilpunt in Beusichem. Ik vind het ontzettend leuk om door tweedehands kinderkleding te struinen en heb duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Waarom nieuwe kleding kopen als er zoveel tweedehands goed spul te krijgen is? Hieronder lees je hoe het ruilen in z’n werk gaat. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de mailinglist via krijgdekleertjes_beusichem@hotmail.com of volg de Facebookpagina."

 

Wanneer kan ik ruilen?
Je kunt ruilen op vooraf geplande ruilmomenten (meestal in het weekend). Deze vinden 1 keer per maand/2 maanden plaats en worden ruim van tevoren bekend gemaakt. Je kunt je voor de ruilmomenten aanmelden via krijgdekleertjes_beusichem@hotmail.com.

Waar kan ik ruilen?
Bij mij thuis in Beusichem. Het ruilen vindt plaats op de 1e verdieping. Kan je de trap niet op? Dan laat weten welke maten je zoekt en zal ik proberen die naar beneden te halen zodat jij ook kunt ruilen. Voor het adres mag je emailen

Zijn er kosten aan het ruilen verbonden?
Nee, er zijn op dit moment geen kosten aan het ruilen verbonden. Wel worden donaties erg op prijs gesteld aangezien wij daarvan afhankelijk zijn. Het geld wordt gebruikt voor bakken, rekken, vervoerskosten, meetings andere ruilpunten, promotie, etc.

Hoeveel mag ik weer mee naar huis nemen?
Ruilen gaat naar volume, breng je bijvoorbeeld 1 tas in dan mag je ook weer 1 tas meenemen. Wel is het fijn als je ook aan een ander denkt, neem dus maximaal 2 maten vooruit.

Wanneer kan ik kleding inleveren?

Je kunt spullen vooraf inleveren (dit heeft de voorkeur) of tijdens het ruilmoment. Ik selecteer alles wat geschikt is voor KrijgdeKleertjes. Als je het vooraf inlevert, dan hoor je tijdens het ruilmoment welke hoeveelheid geselecteerd is. Als je het tijdens het ruilmoment inlevert, hoor je het direct (afhankelijk van het aantal ruilers kan dat even duren).

 

Wat als ik meer inbreng dan terug mee naar huis neem?
Als je niet genoeg ruilmateriaal hebt kunnen vinden waar je blij van wordt, dan kun je uit 3 opties kiezen:

je neemt een deel weer mee naar huis

je doneert de ingebrachte kleding

je kiest voor een tegoedbon (maximaal 1 per ruiler, 6 maanden geldig zo lang dit ruilpunt onder mijn hoede is)

Welke kinderkledingmaten heb je?

Maat 50 t/m maat 116. Niet van elke maat is evenveel voorradig.

 

Wat kan ik allemaal inleveren?

kinderkleding maat 50 t/m 116 (graag op maat bundelen)

schoenen t/m maat 28

slaapzakken t/m maat 116

zomeraccessoires zoals: badgoed, petten/hoedjes etc.

winteraccessoires zoals: sjaals, wanten, mutsen etc.

Belangrijk! Alles dient heel en schoon te zijn. Spullen die kapot, vies of uit de mode zijn, kan ik ook geen 2e leven meer geven en dien je zelf af te voeren, bijvoorbeeld in de container voor kledingrecycling vlakbij het ruilpunt. Selecteer aub vooraf zelf de spullen die je inbrengt, zodat het mij niet te veel tijd kost, al zal ik ook nog goed selecteren.

Wat neem je niet aan?
– kleding groter dan maat 116, ook geen dames- en heren kleding
– kleding/schoenen met gaten en/of vlekken, verwassen en/of afgedragen
– sokken
– speelgoed en knuffels

Heb je spullen die het ruilpunt in Beusichem niet aanneemt, maar wat nog wel goed is wat je toch wil ruilen? Dan kan dat via de website van KrijgdeKleertjes.

 

Mag ik mijn kinderen meenemen?
Ja, je kinderen mag je meenemen, maar hou ze a.u.b. zelf in de gaten! KrijgdeKleertjes Beusichem is niet aansprakelijk voor eventueel letsel.

 

Wat gebeurt er met kledingoverschot?
Het overschot gaat naar een goed doel zoals een weeshuis in Roemenië, kledingbank, minima en vluchtelingen. Ook geven we een teveel aan kleertjes aan andere ruilpunten of bieden we het aan via de website van KrijgdeKleertjes.

 

Helpen met een ruimte of spullen?
KrijgdeKleertjes Beusichem op zoek naar openbare instellingen, bedrijven of particulieren in Beusichem die ruimte hebben om de kleren op te slaan en de ruilmomenten te organiseren (dan is het grootser aan te pakken dan vanuit huis). 

 

Wat als ik tijdens het ruilen persoonlijke eigendommen kwijtraak?
KrijgdeKleertjes Beusichem is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal.

 

Hoe kan ik contact opnemen met Ruilpunt Krijg de Kleertjes Beusichem?
Voor vragen/opmerkingen/aanmeldingen kan je me mailen op krijgdekleertjes_beusichem@hotmail.com. Prive berichten via Facebook lees ik sporadisch, mailen werkt beter.

 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat KrijgdeKleertjes Beusichem doet? Volg dan onze Facebook pagina of stuur een e-mail naar krijgdekleertjes_beusichem@hotmail.com met als onderwerp mailinglist.