achtergrondplaatje

Delft

Waar? 

 

Wij hebben nog geen vaste plek. De opslagplek zal zijn bij Van Hasseltlaan. Dit is goed bereikbaar met tram 1 richting Tanthof. 

"De kledingindustrie is na de olie en gas-industrie de meest vervuilende industrie van de wereld. Kinderen groeien zo snel uit hun kleren, dat het belangrijk is dat de reeds plaatsgevonden vervuiling daarom zo optimaal mogelijk wordt benut en  de grondstoffen niet verloren gaan. Wist jij bijvoorbeeld dat kleding die je inlevert voor een kringloopwinkel na 6 weken in de winkel hangen definitief wordt vernietigd en onder het asfalt terecht komt? Plaatselijk ruilen van kleding is daarom het beste middel om het doel van kleding herbruiken te verwezenlijken”

 

 

Openingstijden

Wij houden eens per twee maanden een ruilweekend op zaterdag en zondag. Voor de exacte dagen en tijden en dagen, houdt onze locale facebook pagina in de gaten. Je dient je vooraf aan te melden om een eigen tijdstip van een half uur toegewezen te krijgen. Graag vooraf melden welke maat je komt inleveren, en welke maat je wenst mee te nemen.

Kinderen graag elders onderbrengen in verband met beperkte ruimte.

 

Inbrengen

Graag kleding gewassen en gevouwen inbrengen. Let hierbij op dat de ritsen werken, de knoopjes en drukkertjes compleet zijn. Vervolgens willen we je vragen de kleding per maat gesorteerd in te leveren. Hiervoor zijn voldoende bakken beschikbaar bij de ruillocatie.

Heeft jouw kleding geen maatlabeltje meer? Op locatie zijn er maatstempels beschikbaar om de maat in de kleding vast te leggen.

 

Ik neem aan:

kindermaatjes 44-164, (meerdelig? Graag aan elkaar bundelen met een elastiekje)

schoenmaatjes 15-35 (graag aan elkaar knopen met een touwtje)

sokjes/maillots (graag bundelen met een elastiek of touwtje + briefje met maat)

Wil je graag speelgoed of andere dingen dan kleding ruilen? Ook dat kan! Maak een foto van wat je te ruil hebt en deze wordt toegevoegd aan de advertentie ruilmap. Gebruik hiervoor het format, te vinden op de facebook pagina.

Vermeld onder de foto je naam, telefoonnummer en email en het aantal ruilpunten wat je hiervoor wenst te ontvangen.

Ik neem niet aan:

Kleding met vlekken, gaten, kapotte ritsen, ontbrekende knoopjes.

Knuffels

“Live” speelgoed (maar wel papieren advertenties)

 

Kijk voor de ruilregels op onze Facebookpagina fb.me/krijdekleertjesdelft

 

Voorraad

Vooralsnog ruilen wij kinderkleding in de maten 44 t/m 164

  • Meisjeskleding maat 44 t/m 164
  • Jongenskleding maat 44 t/m 164
  • Kinderschoenen maat baby tm maat 35
  • Slaapzakken, beddengoed en andere kinderaccessoires

 
Het aanbod is wisselend en afhankelijk van wat er ingebracht wordt.

 

 

Contact

Facebook: m.me/krijgdekleertjesdelft

Email: krijgdekleertjesdelft@gmail.com

Telefoon: 06-28138753 (voor het aanvragen van een opstartpakket of nieuwe stickers)

 

Kijk voor actuele openingstijden, informatie over onze ruilregels, de eerstvolgende ruilmiddag, foto’s van onze voorraad of om jezelf als vrijwilliger aan te melden, op onze facebook pagina fb.me/krijgdekleertjesdelft

 

Bijzonderheden

Kleding welke langer dan twee jaar niet wordt meegenomen, wordt gedoneerd aan stichting Babyspullen, een stichting die kleding inzamelt voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Wij worden gesponsord door de Gemeente Delft vanuit de stimuleringssubsidie en door Fonds 1818. Verder werken alle medewerkers op vrijwillige basis.